Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Συνάντηση

Πάλι τα ίδια. Πάλι κλεισμένος μέσα να σκέφτομαι τι έχει γίνει με εμάς. Δεν έχω παρέα και δεν έχω Haig. Η παρέα απλά θα βοηθούσε να θαφτεί η σκέψη σου προσωρινά. Το Haig απλά θα έκανε τα πράγματα χειρότερα. Εκεί που όλα είχαν ηρεμήσει ήρθε άλλη μια συνάντηση μας για να τα καταστρέψει. Που αλλού; Μα φυσικά στη Gotham μου. Και πάνω που είπα να κάνω την καινούργια αρχή I'm back to square one. 


Όταν κατάλαβα ότι έρχεσαι με έπιασε χαρά. Λέω μετά την τελευταία συνάντηση μας ίσως επιτέλους τα πράγματα θα πάρουν το δρόμο τους. Μάζεψα λοιπόν όλο μου το κουράγιο και ήμουν έτοιμος να τα πω όλα. Μα εσύ προφανώς δεν ήσουν. Δε φοβάμαι να παραδεχτώ πως μόλις σε είδα κώλωσα και αυτό ήταν και το λογικό. Ξέρεις πως τα παραδέχομαι όλα εκτός από την ήττα. Είσαι το πρώτο άτομο που το είπα ποτέ. Αυτό όμως δεν είναι τίποτε άλλο παρά μία ανάμνηση.


Το πρώτο χτύπημα εκείνο το μοιραίο βράδυ ήρθε όταν συνειδητοποίησα το πόσο ομόρφυνες. Αν και είχαμε λίγο καιρό να τα πούμε μου έκανες τεράστια εντύπωση. Ίσως φταίει το γεγονός ότι ένα τέτοιο βράδυ όλοι πρέπει να δείχνουμε πιο όμορφοι. Από την άλλη ίσως να φταίει το ότι είχα μία ελπίδα μέσα μου πως όλα θα έφτιαχναν. Δεν ξέρω τι να πιστέψω.


Η όλη ουσία είναι στο γεγονός ότι δεν άφησες να ανταλλάξουμε ούτε ένα βλέμμα, πόσο μάλλον μια κουβέντα μεταξύ μας, ούτε για τους τύπους. Δεν μπορώ να καταλάβω τι έφταιξε. Μπορεί να φάνηκα υπερβολικά σίγουρος ότι θα τα ξαναβρίσκαμε. Μπορεί να ένιωθες άβολα με τόσους γνωστούς γύρω μας. Ή να μην ένιωθες έτοιμη για όσα είχαμε να πούμε. Άβυσσος η καρδιά σου. Ακόμη αναρωτιέμαι γιατί με αγνόησες έτσι. Μα πιο πολύ αναρωτιέμαι γιατί δεν αντέδρασα εγώ. Συνήθως στις αμήχανες στιγμές εγώ είμαι εκείνος που ή θα λύσει το θέμα ή θα το διαλύσει μια και καλή. Αυτή τη φορά ήταν διαφορετικό. Ειλικρινά δεν ξέρω τι να σκεφτώ για μένα, για σένα και για όλο αυτό το πράγμα που βασανίζει τον εαυτό μου κοντά δύο χρόνια τώρα.


Ένα μονάχα πράγμα ξέρω σίγουρα. Ούτε αυτό εδώ το κείμενο πρόκειται να το δεις. Ακόμη δεν υπάρχει άνθρωπος να σου το δείξει και δεν ξέρω αν πρέπει να είμαι εγώ εκείνος που θα το κάνει. Δεν πειράζει. Αυτό το βάσανο το τραβάω τόσο καιρό και δεν ξέρω κιόλας αν θέλω να τελειώσει. Τουλάχιστον να έχω κάτι να μου δίνει μια όρεξη παραπάνω να συνεχίζω τις προσπάθειες. Κήρυξα απερίσκεπτα έναν πόλεμο πριν από μέρες μα δεν έκανα τίποτα και ούτε πρόκειται. Κατάλαβα πως η ευτυχία μου δεν κρύβεται πίσω από τους εχθρούς μου. Μα θα τη βρω, είτε είσαι εσύ είτε οτιδήποτε άλλο. Θα τη βρω...